Benelux Carp Open 2014

Benelux Carp Open verslag 2014Afdrukken

 

Verslag BCO 2014

 

Donderdag avond gedaan mee werken als een hazewind richting huis gelijk een kat den douch onder en weer weg de laatste beetjes ingeladen en dan richting Bernissart voor de voorbereidingen van de B.C.O. bij aankomst tot stuk in de nacht bezig geweest met alle klaar zetten en de eerste deelnemers al ontvangen.

Snel noch wat slaap uurtjes meegepikt en dan s ochtends kon de stres meter even lekker uit zijn bol gaan. De deelnemers komen al snel allemaal terplekke en de stek nummers worden geplaatst. Terug in de kantine even lekker de intro afgerammeld en de stek loting kon beginnen. De welkomst zakjes vlogen de deur uit en de vissers vlogen de oever op. Noch maar een uur in de wedstrijd kwam de eerste vis al op de kant. Wat voor mij een teken was dat het interessant zou worden  daar ik de plassen vrij goed ken.

Al snel trekt 1 stek de kop stek nr 10 noch voor middernacht hebben zij 4 vissen op de mat ondertussen was er op enkele andere stekken ook al actie geweest maar niet in grote aantallen.

 

Op de kleine put zag ik al snel een drama ontwikkelen maar dit een wedstrijd zijnde kon ik helaas niet echt ingrijpen iedereen doet wat hij denkt dat goed is dus moet je het laten begaan hoe verder in de wedstrijd hoe meer het eruit zag dat ik er recht op zat en zag de bui / onweer hangen heel de vijver viel stil zelfs zonder vis op kant bleef het fenomeen zich aanhouden en verspreide zich zelfs naar anderen op enkele stekken na werd dan ook niks gevangen op de put enkel de 2 hoeken van het eiland produceerden met regelmaat vis .

stek 20 de uitzondering zijnde stond ik telkens perplex als ik bericht kreeg dat ze toch weer een visje hadden als twee gladiatoren hebben ze zich een weg gevist naar de prijzentafel exact hoe weet ik niet maar een verdomd sterk staaltje visserij midden een dode sector blijven gaan en vastbijten in wat ze willen doen .

 

Denk nu niet dat anderen net knap hebben gevist  ik heb op het hele weekend meerdere goede vissers mogen aanschouwen die uitblonken op denkwijze en strategie. Op de rode put was het ondertussen running time het wegen was bijna niet te volgen alle stekken op de plas hadden vis sommigen wat meer anderen wat minder maar hier was echt sprake van een ware strijd een batle for more waar toch het sociaal aspect voorop stond.

De tweede nacht verloopt zoals de eerste veel vis weinig slaap ( maar daar lag ik niet wakker van ….. enfin net wel in feite lol) tegen de ochtend aan draait de wind en trekt aan wat er toe leid dat de vissen mega actief worden sommige stekken slaan op hol en de vissen springen bijna op kant het gaat zo hard dat er een tekort was aan bewaarzakken en personeel om ze te wegen.

De wedstrijd breekt in zijn laatste uren weer compleet open en er word met 5 stekken gestreden voor de eerste plaats ikzelf geniet van dit moment mee kunnen volgen van het wisselen van de eerste plaats en de deelnemers die zelf niks weten hoe ze er voor staan. Tot de laatste minuut komen er vissen op de kant de jongens die aan het wegen waren hebben een extra uurtje rondgereden om alles rond te krijgen.

Bij deze wil ik ook de jongens bedanken voor hun inzet en gedrevenheid voor de wedstrijd uren slaap hebben ze gelaten en ook vis uren ingeleverd om jullie en mezelf te kunnen bieden wat ik wou bereiken.

De deelnemers wil ik bedanken om het gezellig te houden zelfs in momenten van frustratie 60 karper vissers zo kort bij elkaar is niet altijd even evident laat ons daar ook eerlijk in zijn .

 

Een toppertje van het event was de leuke cover plaat die ik mocht maken van deze jongens time and place was perfect voor een foto met een achtergrond om bij te dromen gaste al hebben jullie niet gewonnen ik denk dat je met deze foto  toch een uniek aandenken hebt van dit weekend .

 

Volgend jaar doe ik het gewoon opnieuw met de nodige aanpassingen en hoop dat het noch beter  zal zijn dan deze editiealle vangsten staan op de facebook pagina : https://www.facebook.com/beneluxcarpopen

En komen ook in een album op de website : http://www.beneluxcarpopen.tk/

Als laatste wil ik ook noch een dikke merci zeggen aan zij die hebben bijgedragen aan de volgens de deelnemers toch wel mooie prijzen pot. Zonder de sponsors is het een bijna onmogelijke taak om een goed gevulde prijzenpot bijeen te krijgen. En het word moeilijker en moelijker om noch sponsors te vinden.

Dan heb je er ook die sponsoren en zelf komen vissen en dan gewoon leuk hun prijs doorgeven omdat ze al tevreden waren met de ervaring en de leuke tijd die ze er hadden, bij deze Carlo Gras bedankt kerel was een tof gebaar !!

 Elite Carp Baits.com
           hoge kwaliteit karper aas